lördag, september 20, 2008

Ett mail till europaparlamentariker Olle Schmidt (fp)

Jag har skickat ett mail till europaparlamentariker Olle Schmidt (fp) angående EU:s telekompaket. En kopia gick också iväg till de av folkpartiet tillsatta politiskt sakkunniga som arbetar för regeringens EU-minister Cecilia Malmström (fp). Jag betraktar dem alla som goda liberala vänner. Nedan finner ni mitt meddelande.

Hej Olle,
Jag har tagit del av information om EU:s telekompaket. Det verkar innehålla en del bra saker, men även vissa negativa element. Jag ser redan nu att delar av Telekompaketet bygger på samma fundament som FRA-lagen, dvs överföring av trafikdata och analys av beteendemönster (kartläggning). Jag och andra har framfört mycket hård kritik mot detta beträffande FRA-lagen och det finns en överhängande risk att det blir en liknande diskussion inom regeringen och folkpartiet beträffande EU:s telekompaket och senare datalagringsdirektivet. Låt oss undvika det.

Jag vill därför be dig att seriöst studera de ändringsförslag som Christoffer Fjellner och numera Eva-Britt Svensson driver. Du har säkert fått Erik Josefssons brev om saken, men för de som får kopia av detta meddelande, så finns en förklaring och brevet inklistrade nedan.

Vänligen Mark Klamberg

Opassande undrar hur debatten kan fortsätta. Detta är mitt försök till en ny ansats.

2 kommentarer:

Josef sa...

Uppskattar att du engagerar dig även här, Mark. Det här är IT-politik på allvar. Det här får mig faktiskt att närapå gå med i FP, vi får se.. Alla ni andra som tycker tilläggen i Telekompaketet verkar odemokratiska, det är viktigt att vi uppmärksammar andra länders MEP:ar ang. de Svenska tilläggen.

Mark Klamberg sa...

Josef,
Du är välkommen till folkpartiet. Det är nu vi behöver goda krafter för att skutan ska gå åt rätt håll.