måndag, september 22, 2008

Goda akademiker bloggar

Min kollega Mårten Schultz skriver att bloggande rättsvetare är bättre rättsvetare. Jag är benägen att säga det samma om alla akademiker. Genom bloggande blir det ett annorlunda och väldigt givande informationsutbyte i förhållande till det traditionella akademiska arbetet. Jag har blivit intervjuad om hur det är att blogga som akademiker, läs mer om detta i Juridicums nyhetsbrev.

2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Jag skulle tro att alla, inte bara akademiker som dväljs på universiteten, blir "bättre" av ett brett tankeutbyte.

Och bloggandet är just nu det snabbaste och mest effektiva sättet för detta. Även om det finns andra sätt också.

Det torde dock dröja lite innan det blir accepterat och "fint" nog.
Den traditionella akademiska världen ser nog på bloggar ungefär som gammelmedia ser på oss. Alltså med viss skräckblandad nyfikenhet på ngt nytt man inte begriper fullt ut.

Björn Felten sa...

Det är lite paradoxalt att den akademiska världen, som ju faktiskt var den pådrivande kraften bakom att göra internet till vad det är idag, verkar vara så dåliga på att ta till sig de senaste teknikerna för informationsutbyte.

De flesta verkar sitta fast i uråldriga tekniker såsom mailinglistor med mera.

Anders Mildner på Sydsvenskan har för övrigt bloggat en hel del om just akademikernas oförmåga att leva upp till de krav som samhället, i utbyte mot att det står för notan, ställer på dem vad gäller öppenhet och information utåt. Kanske är det mest en fråga om utbildning...? :)