fredag, september 19, 2008

Perpetuum mobile

Intresserad av perpetuum mobile? Jag antar att frågeställaren kan bjuda på att vi tillsammans kan dra lite på smilgroparna.


5 kommentarer:

Kålan sa...

Jag var sju år när jag slutade fundera kring evighetsmaskinen, men det är kul att se att andra fortsätter när dem blir äldre :)

kanalen sa...

Kunskapsnivån runt energiåtervinning ligger nog i paritet med den kunskap om internet som de beslutsfattare som antog FRA-lagen besitter.

Skrattet fastnar i halsen. Det är faktiskt ganska skrämmande.

Robert Nordman sa...

Många har sagt det mesta som behöver sägas, däremot är det lite konstigt att inte en funktion där den sätter in när hjulen rullar men kopplingen hålls in - vid motorbromsning eller om man helt enkelt känner för att hålla in den och bara rulla nerför en backe.
Om det nu inte är så att jag missat att det redan skulle vara så, och då skyller jag på att jag inte har anledning att hålla mig uppdaterad.

Lars sa...

Jag råkade av en slump se det där inslaget på Svt24 när de först sände utfrågningen och kunde inte annat än dra på smilbanden. Kul att det är andra som uppmärksammat det också.

Ett annat roligt exempel på vad riksdagsledamöterna har för sig är vänsterpartiets några år gamla motion om att förbjuda patent på logaritmer (sic!). Liksom de flesta mindre mjukvaruutvecklare är jag starkt kritisk till mjukvarupatent och de försök till legalisering som gjorts i EU, så avsikten är värt beröm men jag tror att vänsterpartiet hade behövt läsa på litet om skillnaden mellan logaritmer och algoritmer. :-)

Leo sa...

Lars!

Värt att notera kan vara vem som skrev motionen om förbudet på logaritmer. Bland författarna finner man ingen mindre än.... *trumvirvel*

Peter Pedersen(v)!

http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GP02L232