lördag, oktober 18, 2008

En vardag i det digitala samhälllet

För snart två veckor sedan blev jag inbjuden till ett seminarium i Europaparlamentet anordnat av parlamentariker från den liberala partigruppen ALDE vilket jag skrev om här. Seminariet och min presentation om FRA-lagen spelades in, men finns ännu ej tillgängligt. Däremot kan man redan nu se den kortfilm som öppnade seminariet. Se nedan.

Med få undantag kommer FRA att få tag på all den information som filmen visar beträffande alla svenskar. FRA kommer inte regelmässigt att hämta in data från övervakningskameror, men vanliga svenskars internetkontakter och hemsidebesök hamnar redan idag (se SVTs inslag) i FRAs trafikdatabas och denna verksamhet kommer att öka i omfattning med FRA-lagen och alliansöverenskommelsen (se mina synpunkter).

Ha en bra dag i det digitala samhället.

2 kommentarer:

cnab sa...

Hej! Kanske lite off topic men har lagt in en kommmentar i forumet på http://www.spogg.se//riksdagssvar/ som förhoppningsvis kan vara av intresse när det gäller jakten på svar från riksdagsledamöterna.

Anonym sa...

Hej! Här kanske det finns nåt som kan passa in i det humoristiska hörnet http://www.youtube.com/watch?v=My0GcwMBMQ8 hälsningar David