fredag, januari 16, 2009

Från Poltava till Sälen

Idag skriver tre officerare i Aftonbladet om att de svenska stridskrafterna är på en farligt låg nivå. För att förstärka sitt argument uppmärksammar de att det nu är jämnt 300 år sedan den svenska arméns undergång vid Poltava. Samtidigt uppmärksammar Mary mig på att Sten Tolgfors har kommit igång med sin blogg. Där anger försvarsministern , att de tre officerarna får vänta på svar. Han skriver också om sin kommande medverkan på Folk och Försvars rikskonferens i Sälen som handlar om att "skapa ett mer användbart, tillgängligt och flexibelt försvar. " Min förhoppning är att försvarsministern blir mer konkret i Sälen, exempelvis genom att han svarar på frågan om Sveriges ambitionsnivå vad avser internationella insatser ligger fast.

1 kommentar:

Anonym sa...

Heh att Herr Tolgfors pratar klart och tydligt är det väl ingen som motsäger sig, men att prata klarspråk ...

Den dagen.

Personligen tror jag Herr Tolgfors befinner sig i ett konstant Passivt Agressivt tillstånd. Spelar ingen roll vad någon annan säger det ska liksom mer eller mindre dementeras på en gång, oavsett vad.

Det blir ju inte annat än tragiskt när högsta hönsen inom politiken vrider och vänder på allt till den grad att dom glömmer bort poängen i det dom svarar på ... I annat fall hade nog inte en smart person som Herr Tolgfors använt sin egen "mängd definition" utan istället "mängd definitionen" från den andre parten. Dvs allt handlar bara om det patetiska att ta politiska poäng, vilket då blir absurt i denna kontext eftersom ingen som skrev artikeln bryr sig ett dugg om politiska poäng, endast att kunna uppfylla sina åtaganden i sina respektive jobb ... något som Herr Tolgfors missade totalt, till skillnad från sig själv och sitt jobb.

//ST