fredag, oktober 16, 2009

Politisk tvåvägskommunikation

Torbjörn Nilsson har i Fokus försökt att kartlägga den digitala demokratin och ställt frågan om politikerna vågar använda den nya tekniken till att öppna upp sig. Jag tyckte särskilt intervjun med Pär Henriksson, moderaternas kommunikationschef var intressant. Han vill inte att moderaterna ska ge bort länkar till alla som skriver om partiet. Folkpartiet följde Obama (och Piratpartiet) i samband med Europaparlamentsvalet genom att ha Twingly-länkar på sin kampanjsida. Jag tror det tillhör framtiden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Huh, borsett från formulering som får det att låta som att det finns mer än en demokrati, demokratisk process, men, sorgligt nog, M's konservativa sida kommer ganska ofta fram i ljuset av idiotin att inte anamma det nya, vilket är tragiskt, men sant.

Finns ett skäl till varför M har så svårt att få ungdomar att rösta på M trots allt, och mycket av det beror på, tror jag, pga att M är så konservativa till att anpassa sig till den rådande dagen, särskilt som man tydligen har suddat ut ideologin. :/


//ST

Jessica Bagge sa...

Tyvärr är det väl så att politiker ofta letar problem för att rättfärdiga att inte använda internet som den fantastiska möjlighet till tvåvägskommunikation som det är. Jag tycker att han använder märkliga undanflykter. Bara för att moderaterna är stora behöver de inte lyssna, eller? Politiker måste börja släppa ifrån sig makt och bjuda in de som vill vara aktiva i det politiska samtalet. Det kommer alla att tjäna på i längden.