Varför vill de folkvalda inte granska FRA?
Undertecknad och journalisten Per Agerman har skrivit en artikel på Newsmill under rubriken "Varför vill de folkvalda inte granska FRA?" Läs gärna den.
Per Agerman skriver även hos Frendo.
Media och bloggar
DN, Ekot, SR Studio Ett, Johan Westerholm, Arvid Falk, HAX, Mathias Sundin, Niklas Frykman, Seved Monke, Farmor Gun, Olof B, Opassande, Jens O, Christian Valtersson
3 kommentarer:
Ifall man skall spekulera och söka förklaringar så kan det vara så att FRA blivit en "stat i staten".
Då har man därmed också allehanda hållhakar på våra folkvalda. Vill man ha lugn och ro i karriären så är det förståndigast att spela med.
Alternativet är att samhället står inför ett så överväldigande hot, så att det skulle bli panik och kaos, om vi gräsrötter fick reda på vad detta "hot" består av.
Därför vill man inte berätta något för oss dumma och oförståndiga får (alltså djuret får). Vi vet ju inte vad som är bäst för oss, eller!??
Kan slutligen konstatera att oftast är verkligheten mer fantastisk än vad någon romanförfattare kan hitta på.
Science fiction-författaren Isaac Asimov hade en poäng när han myntade: “The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom”.
Jag tror det är betydligt enklare än så.
Vissa delar av FRAs verksamhet är svåra att försvara inför allmänheten. Därför avstår politikerna och håller informationen hemlig.
Jag tror det är fel strategi om politikerna vill att FRA ska kunna bedriva sin verksamhet med allmänhetens förtroende. De obekväma sakerna kommer förr eller senare fram. Det är då bättre att FRA och regeringen lägger fram informationen än att det läcker via media.
Bra talat!
Vill någon (du vet vem du är) som läser detta göra en insats för demokratins bevarande, och skapa motsvarande förutsättningar som vi har haft, att leva och verka i en demokrati, för kommande generationer, så går det alldeles utmärkt att "läcka" via Wikilieaks.
http://wikileaks.org
Våra förfäder fick slita hund för att skapa det demokratiska samhället för oss. Vi som lever idag.
Demokratin i ett samhälle blir inte bättre än de medborgare som lever och engagerar sig i den.
Och visstja, ditt namn och leverne kommer att bli omsktivet och ihågkommet i framtidens historieböcker, när vi andra är damm, och evigt bortglömda. :-)
Skicka en kommentar