måndag, juli 05, 2010

TV4 rapporterar om SWIFT-avtalet

TV4 rapporterar om omröstningen den 7 juli 2010 i Europapalamentet om SWIFT-avtalet, som innebär att bankdata kommer överföras i bulk till USA, inklusive sådan som tillhör vanliga medborgare. I USA lagras uppgifterna i fem år inom ramen för Terrorist Finance Tracking programme (TFTP).

Att myndigheter spårar terroristers finansiella transaktioner är legitimt. Däremot borde EU istället för bulköverföring utreda möjligheten för att europeiska och amerikanska myndigheter endast får tillgång till begränsad information från bankorganisationen SWIFT. Svaret har varit att SWIFT inte har ett sådant system, då borde EU utreda vad som skulle krävas för att SWIFT ska kunna bygga upp ett sådant system.

Läs mer hos Lena Ek och Christian Engström och Anders S Lindbäck och Farmor Gun

5 kommentarer:

Jan-Olof Flink sa...

Detta är ekonomiskt självmord för EU. Skriv till dina EU parlamentariker nu, så de röstar ner förslaget även denna gång.

Tvinga Cecilia Malmström att presentera ett bättre förslag nästa gång, inte samma dokument med nytt försättsblad.

Mvh

/J-O

Anonym sa...

To date, the U.S. government has not been able to determine the origina of the money used for the 9/11 attacks. Ultimately the question is of little practical significance.

Ur 9/11 commision report.

Så mycket bryr de sig i ekonomiska transaktioner, "of little practical significance". Terroristnojan är bara en rökridå för helt andra agendor. Fatta vilket bekvämt spionage de kan syssla med när de har tillgång till ekonomisk rådata för hela europa, och det tryggar en hel del jobb hos de som "beställt" eländet. För att inte tala om hur det kan skapas hållakar på obekväma.

-steelneck

Anonym sa...

當一個人內心能容納兩樣相互衝突的東西,這個人便開始變得有價值了。............................................................

Anonym sa...

心平氣和~祝你也快樂~~..................................................................

Anonym sa...

要用心經營哦~~祝福你~~
............................................................