lördag, september 27, 2008

Följ mig i Berlin

Imorgon söndag springer jag Berlin Marathon. Följ mig gärna genom att få sms i halvtid och mål. Det är en gratistjänst som du hittar här. Jag har startnummer 15704. Det känns bra inför morgondagen. Jag hoppas ligga på 1.40 vid 21,1 km och 3.30 vid mållinjen. Personbästa är 3.37 i samband med Stockholm Marathon 2008. Berlin Marathons bana lär vara mer platt och snabbsprungen. Håll tummarna och heja gärna lite där hemma.


14 kommentarer:

Anonym sa...

@Mark:

Spring för mig också!

Spring för "die Freiheit"!
Spring för rättvisan!
Spring för sanningen!

Då klarar du målen!

Anonym sa...

Mark K:
Lycka till, håller tummarna.
Glöm inte att tejpa, tår och hälar. ;-)

Lars-Erick Forsgren sa...

Heja på.
Och se upp för orena anslag bakifrån.

Anonym sa...

Lycka till!

Ska spana in dig på de tyska trafikstråken ;-)

Mark Klamberg sa...

Tor,
Du får dock bara inhämta foto på stråken i) Potsdamer Strase (21,1 km) och ii) Unter den Linden-Brandenburger Tor (42,2 km). Vidare får du bara använda sökbegrepp på rödklädda löpare med keps. Du måste naturligtvis lagra nummerlappar och tider på alla andra också för att hitta nämnda rödklädda löpare, men det håller vi tyst om för det är ju bara "metodutveckling". Be domstolen att inte dröja alltför länge med sin gummistämpel!

Mark Klamberg sa...

Tror ni det räcker med bara löparna för att klara metodutvecklingen? Måste man inte stoppa in uppgifter om fler i trafikdatabasen? Måste man inte ta med alla Berlinbor? Eller behövs det ännu mera? I FRAs interna PM talas det om att "all tillgänglig kommunikation sparas". Signalspaning är ett sant precisionsinstrument.

Anonym sa...

Huvudmisstänkta är alla de, med registreringsnummer fram och baktill.

För att vara säker, måste alla de med jumpadojor räknas när de kan användas vid löpning.

Sedan för att vara helt på den säkra sidan, måste samtliga de vilka uppbära skodon på sina fötter ingå. När även de kan misstänkas för illegalt deltagande.
(stilettklackar något mindre misstänkt).

Vid uppbärande av babyskor, kan vid uppvisande av giltigt biometriskt ID-kort få passera. När dessa innehavare, vanligtvis framförs i någon typ av julförsätt handsläpat åkdon.

De vilka framför, denna typ av åkdon. Måste dock aktivt förhindras, till att smita in på "trafikstråket". När de då kommer ivägen, för trafikräknarna. Men även för de, vilka uppbära reglementsenligt registreringsnummer.

Men dock måste samtliga, tas med i beräkningarna, för framtida behov.
Man vet inte vilka som kan tänkas, bli aktuella för den reguljära trafiken i stråket. Eller ens vilket stråk, som kan tänkas bli aktiverat.

Anonym sa...

@Mark:

Insinuerar du att "metodutvecklingen" mer går ut på att hålla sökkriterier och spaningsmål uppdaterade än faktisk utveckling av de tekniska metoderna? Att den alltså snarare bör ses som en del av spaningen?

Lycka till på maran i alla fall. Någon gång borde jag också springa ett stadslopp, men jag trivs bättre i skogen. :)

Anonym sa...

Man behöver bara sätta sig in i deras ställe...

Om jag var utvecklingschef på FRA (och med FRA:s antecedentia av lagbrott och hemlighetskultur) så skulle jag inte lägga några fingrar emellan. Självklart skulle allt material om alla medborgare i görligaste mån ingå.

Jag antar att Mark inte kommer att springa i Berlin med extra blyvikter om halsen...

Mark Klamberg sa...

Onsdag skriver:
"Insinuerar du att 'metodutvecklingen' mer går ut på att hålla sökkriterier och spaningsmål uppdaterade än faktisk utveckling av de tekniska metoderna? Att den alltså snarare bör ses som en del av spaningen?"

Precis! Det är detta som lagrådet och journalisterna inte verkar ha förstått. De har i vart fall inte fördjupat sig i frågan. Regeringen och FRA vet det. Jag har försökt förklara detta i media och folkpartiet men ingen tar riktigt fasta på det. Inom folkpartiet tror jag det huvudsakligen kan förklaras med ett halvhjärtat intresse för teknik, personlig integritet och överintresse för "kompromiss" samt "regeringsduglighet".

Anonym sa...

Onsdag skrev: "Insinuerar du att 'metodutvecklingen' mer går ut på att hålla sökkriterier och spaningsmål uppdaterade än faktisk utveckling av de tekniska metoderna? Att den alltså snarare bör ses som en del av spaningen?"

Ja delvis, eller i varje fall som ett sätt att bygga upp ett mycket viktigt underlag för spaningen. Problemet är att många verkar se en metod endast som ett arbetssätt baserat på ett koncentrat av den kunskap man får under utvecklingsarbetet. Men en metod kan vara en algoritm plus ett stort dataunderlag. Speciellt som inte lagen ställer upp några krav på att data inhämtad i utvecklingssyfte inte även får användas i den ordinära spaningsverksamheten. Det talas visserligen i propositionen (men inte lagtexten) om att data som insamlats utvecklingssyfte inte i sig genererar i några rapporter (inte så konstigt med tanke på att uppdragsgivare saknas i detta fall), men det hindrar ju inte att dessa data i allra högsta grad används som underlag för att generera rapporter.

Anonym sa...

Nytt personbästa ser jag! Grattis.

Anonym sa...

Mark Klamberg skulle ha gjort sig bra även i gamla Grekland:

Mark i Berlin Marathon

Anonym sa...

Klart jag hejar på dig!