fredag, september 19, 2008

Hearing om FRA-lagen

Nästa onsdag (24 september) ska Stockholms länsförbund(fp) ha en hearing om FRA. Tyvärr är det endast möjligt för medlemmar att delta. Detta upplägg har både fördelar och nackdelar. Fördelen är att vi folkpartister får en möjlighet att i lugn och ro diskutera saken. Samtidigt så uppskattade jag väldigt mycket att jag fick närvara på centerns allmänt öppna FRA-hearing. Man kan inte få allt.

Mötet kommer att ledas av länsförbundets ordförande Maria Wallhager och avslutningsvis ges möjlighet till en diskussion tillsammans med en bred panel.

Paneldeltagare:
Erik Ullenhag (partisekreterare)
Mark Klamberg (doktorand i folkrätt)
Cecilia Wigström (riksdagsledamot och ledamot i justitieutskottet)
Birgitta Ohlsson (riksdagsledamot)
Dessutom kommer en företrädare för FRA att delta.

13 kommentarer:

Gun Svensson sa...

Rättning i leden på gång?

Mark Klamberg sa...

Farmorgun,
Inte alls. Vi behöver ventilera frågan inom folkpartiet. Det är först nu som riksdagsledamöterna och medlemmarna möts på ett möte för att diskutera saken. Jag tror det är bra för debattklimatet. Med anledning av det möte som vi hade den 17 sepember i Stockholms stads förening (som ingår i det större länsförbundet) så tror jag denna typ av diskussioner är bra för det sansade och resonerande samtalet. Min övertygelse är att då kommer fler att inse FRA-lagens brister.

Anonym sa...

Bara för medlemmar?

FNYS!

OK, Vad kostar medlemsskap och det är väl möjligt att lämna partiet i samband med att man går ut ur lokalen?

Kan man vara medlem i bara en timme?

Mark Klamberg sa...

Hans J,
Jag försöker uppmuntra så många FRA-kritiker som möjligt att gå med i folkpartiet, förutsatt att man delar de liberala idealen. Vänta med att gå ur till efter FRA-frågan är avgjord. Går det åt rätt håll så kan du stanna kvar, annars kan du lämna partiet då. Folkpartiet styrs av dess medlemmar.

Anonym sa...

@Mark:

men att behöva gå med bara för att få gå på en debatt låter ju inte så liberalt... ;-)

Tror du det funkar om man "smyger in" (med slips och kavaj)?

Mark Klamberg sa...

Hans J,
Om du har halmhatt och manchesterkostym så kan du säkert passera som folkpartist ;=)

Anonym sa...

@Mark:

Hm har ingen halmhatt .. var inte så aktiv det året (var det -78?) men en manchesterkavaj har jag faktiskt. hade den på i Grekland när det var +40 grader och jag ville vara fin... "Bränt barn skyr elden"... så den har fått ligga i garderoben några år. Men den ser ut som från Kapten Bölja's tid så det kan gå. Får chansa... :-)

Anonym sa...

Mark:

Hänvisa till "Demokratiexperimentet".
Det är så, det skall se ut.

Ställ frågan. Varför de de radikala vännerna från Norrland, höll sig på mattan. När de skanderade, under talen på Sergelstorg.

Jag vet, vet du och Fp?

perankersjo sa...

Mark!

Jag ser fram emot någon form av redogörelse på bloggen om paneldiskussionen efteråt, det vore mycket spännande.

Mvh Per

Mark Klamberg sa...

Per,
Det ska jag ordna!

Anonym sa...

"Vi vill ha ett ordnat och demokratiskt samhälle med lag och ordning".
Det är vackra ord Lars-Erik. Men Lars-Erik - hur ska det gå till, om inte staten får möjlighet att avlyssna presumtiva brottslingar, och göra ett urval?
Vad jag har förstått, så finns det grupper i samhället som skickar meddelanden till varandra om brottsliga aktiviteter. Exempelvis att man ska ut och röja på sta’n – innebärande misshandel av din son och våldtäkt på din dotter. Det vill jag undvika. Troligen kan FRA fixa det – för mig. Kanske även för dig?

Anonym sa...

Ska försöka dyka upp!

Anonym sa...

liberalen vill övervaka alla "presumtiva" brottslingar.....Jaha, vilka är det då....? Hur avgörs det? Av vem?
Är du möjligen släkt med den gamle polismästare i Stockholm som påstås ha sagt att Stockholm består av häktade och ännu icke häktade personer....?