Tack för kaffet!
Efter tips från opassande noterar jag att Timbuktu har släppt sin senaste singel “Tack för kaffet”.
Jason sjöng länge huvudsakligen på engelska, se t.ex. albumet "Bright Lights, Big City" från 1999. Jag minns ett kort samtal på Bromma flygplats med Jason. Det var samtidigt som en av singlarna från albumet spelades på musikkanalerna, jag tror det var "All Nite Long" eller "Pump" under namnet "Excel".
Jason berättade då (omkring 1999) att han sjöng både på engelska och svenska, vilket jag inte fattat då. Vi var nog överens om att hans budskap lättare skulle gå fram på svenska. Lyssna på sången till Göran Persson (s). Mitt minne är att sången kom 2003 i samband med Irakkriget. Då vi stod på samma sida, se gärna dessa två artiklar. Som ni ser bråkade jag med folkpartiets företrädare redan då, det börjar bli en ovana. Jag vill inte skriva under på parollen "kriget mot terrorism" när folkrättens allmänna våldsförbud och våra mänskliga rättigheter samtidigt urholkas.Jag är väl medveten om att Jason har en annan, något rödare, politisk åskådning än mig, men jag gillar att han slår både åt höger och vänster. Jag har noterat att han protesterat mot FRA-lagen. Kör hårt Jason! Hoppas du kan vara med den 11 oktober 2008 - Freedom Not Fear.
1 kommentar:
Timbuktu har jag inga personliga referenser till. Men jag noterar det fina liberala draget både hos dig Mark och hos Timbuktu att inte svälja allt som kommer "uppifrån".
Betr rött eller inte. Vad är rött? Eller snarare, vad är vänster?
Sedan lång tid, dock ej ända till Hedenhös, så har vänster-höger-begreppet fått en innebörd som inte är den ursprungliga, och som jag inte köper.
Det som vimsat till det är att socialismen ansåg sig som vänster, och att graden av rött skulle vara ett tecken på hur mkt till vänster man är. (Oj, detta kan bli ett långt inlägg, förlåt)
Jag vill nog mena att socialism, med sin dogmatism, ofta kan vara allt annat än vänster, snarare blir det i praktisk politik rätt så konservativt/höger. Gemensamt med högern har socialisterna också sin övertro på staten och att kollektivet går före den enskilde.
Jag vill nog fortfarande anse att liberal är vänster (vänster = radikal, omprövande, kritisk, ha ett fritt sinne, sätta människan före dogmen etc), och konservativ är höger (samhällsbevarande, auktoritetstroende etc). Som det var i den franska nationalförsamlingen.
Jag är liberal och därmed vänster. Därmed så är jag per definition inte konservativ eller socialist. Konservativ eller socialistisk ideologi kan inte förenas med liberalism.
(Men OK, i varje människa kan finnas lite inslag av även andra ideologier än den dominerade, även om man inte vill erkänna det.)
Got it?
(Eller fortfarande förvirrad av att dagens högerparti omväxlande kallar sig (ny-)liberalt och konservativt? Eller av att fps "liberala" politik och moderaternas "konservativa" politik ibland är till förvillelse lika? Eller att sossarna till och från försöker att vara pragmatiska, dvs anamma en del liberala inslag tillsammans med sin auktoritetstroende socialistiska konservatism?
Ja, vem har sagt att det ska vara lätt att förstå svensk partipolitik?
Om man inte inser att strävan efter makten är helt överskuggande formell ideologi.)
Skicka en kommentar