onsdag, oktober 15, 2008

Alliansöverenskommelsen förtydligad

MiNimaliteter tipsar om att Riksdag & Department publicerat ett dokument som förtydligar alliansöverenskommelsen om FRA.

Bloggar
Tvetydiga tankar, Christian Engström, Opassande, Otyg, Mårtensson, HAX, Johan Norberg

6 kommentarer:

Anonym sa...

Whahaahaahah!

"trafik mellan sändare och mottagare skall omedelbart förstöras, men förstöringen skall loggas för att garantera spårbarhet", sid 14.

Det är ju för roligt... Vi måste logga förstörandet så vi vet vad vi har förstört så vi kan spåra det vi har slängt bort så vi vet att det är borta.

Hahahaha....

Mary X Jensen sa...

Vet man man vad man håller på med?

Lars-Erick Forsgren sa...

Mary, man vet tydligen såpass att man är rädd för vad folk kan tänka och tycka.
Därför ska man hålla koll på oss, kosta vad det vill.

Och man kan dra till med vilka "argument" och snömos till nyspråk hur mycket som helst!


http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/10/camilla-lindbergs-straffas-fr-sitt-fra.html

Anonym sa...

Måste kommentera igen, det är ju helt sanslöst inser jag nu.

Hur de tänkt har tänkt när de skriver på sidan 14 "trafik mellan sändare och mottagare i Sverige ska omedelbart förstöras, men förstöringen skall loggas för att garantera spårbarheten"

Och på sidan 16 kommer ännu ett stycke:
"All förstöring skall loggas (utan att innehållet bevaras), för att garantera kontroll, uppföljning och spårbarhet"

Alltså, om man loggar det som förstörs får man ju en härligt stor databas med ipnummer, sändare och mottagare och tidspunkter, även mer kända som sociogram! Vem ska logga detta? Är det FRA själva som ska logga detta? Ska de få göra sökningar i dessa loggar eller hur har de tänkt? Kommer det införas en kontrollmyndighet som ser till att det inte missbrukas på något sätt dessa loggar av förstörd data?

Det är lite tragikomiskt vilken soppa detta blivit.

Andreas sa...

Det är väl inte så konstigt att förstört material ska loggas. Hur ska kontrollorganen annars kunna följa upp verksamheten? Självklart kommer dessa loggar inte att vara tillgängliga för FRA:s personal.

Hade det stått att allt material ska förstöras utan krav på loggning, är jag säker på hur det hade låtit: Va? Är de inte kloka? Hur ska vi då få reda på VAD som har förstörts?

Mark Klamberg sa...

Andreas,
Dina invändningar är relevanta, men för det fall man vill värna privatlivet och rättssäkerhet så skapar FRA massiva inhämtning, bearbeting och lagring av data en omöjlig ekvation.