torsdag, oktober 23, 2008

Johan Pehrson (fp) sätter ned foten om registrering av flygpassagerare

På morgonen skrev jag om EU-förhandlingar om registrering av flygpassagerare för att därefter åka till Örebro för att gästföreläsa på universitetet. Glädjande nog kan jag hemma igen läsa att Johan Pehrson, riksdagsledamot (fp) och nybliven rättspolitisk talesman från Örebro tagit avstånd från förslaget. Bra Johan! Din hemstad var trevlig som alltid. Se hela pressmeddelandet nedan.

Pehrson (fp) om lag om registrering av flygpassagerare

- Det är inte en rimlig avvägning mellan brottsbekämpning och integritet att tillåta registrering av flygpassagerare i den omfattning och på det sätt som kommissionens förslag innebär. Tiden för lagring av data samt omfattningen av det som lagras är för stort.

- Svensk polis och tull har redan idag möjlighet att begära ut passageraruppgifter ifrån EU-interna flygningar och vi tycker inte att det behövs ett mer omfattande system på EU-nivå.

Det säger folkpartiets rättspolitiske talesman i en kommentar till EU-kommissionens föreslagna utvidgning av passagerarnamnsregister.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var det inte samme Johan Pehrson som folk bävade över om han skulle ta över stafettpinnen efter Bodström och fäärdigställa det samhälle Bodström verkade sträva efter?

Kommer du ihåg argumenten när vi skulle gå med i EU? Inga pass, öppna gränser, fri rörlighet osv.. Vad hände? EU verkar nu förvandlas till en Papieren bitte-superstat. Motståndarnas värsta mardrömmar verkar vara på väg att realiseras en efter en.

William T.

Mark Klamberg sa...

William,
Jag har också varit kritisk mot de ståndpunkter som Johan Pehrson drivit beträffande övervakning, men när han nu gör något bra så ska han få beröm för detta. Vi måsta visa uppskattning för de små framstegen och fortsätta klaga på det som är mindre bra.