fredag, oktober 17, 2008

Värna den svenska vargen

Kungen har jagat älg, konstaterat att vargarna blir fler och tar hans byte i det aktuella skogsområdet. Lösningen är att skjuta varg.

Som anhängare till den parlamentariska demokratin och förespråkare av en livskraftig vargstam tycker jag att kungen ska hålla sig borta från det aktuella skogsområdet, låta älgarna och vargarna vara ifred. Om naturen har sin gång så kommer älg- och vargpopulationerna hållas i rimliga och livskraftiga nivåer.

Världsnaturfondens naturvårdsexpert Tom Arnbom har i DN förklarat att kungen har fel när han säger att vargstammen "exploderar". Något olyckligt är kungen ordförande i Världsnaturfondens förtroenderåd.

Media
DN, SvD, Newsmill, Aftonbladet

10 kommentarer:

Anonym sa...

ja, det är ju bara å få han å avgå och infofrihetsgrundlagen och all makt från folket som viktigaste grundbultar i demokratin och inte denne "diktator" och idiot

Anonym sa...

Kära örebroare.. eller hur det nu var. Har Tjabo möjligtvis förväxlat vargar med björnar? Men i så fall talar han väl om fel plats igen, för det torde gälla "något" längre norrut, typ.. Eller han kanske missat hela landet.

- Nösse

Anonym sa...

oj, oj, vad många storstadspellejönsar som yrvaket sätter sig upp och skall tycka till i vargdebatten. Snälla nån, kan man inte skilja på gran och tall skall man definitivt inte ge sig in i denna debatt utan först förstå de människor som lever i den (varg-)verkligheten.

Niklas Starow sa...

@Anonym


Hej, mitt namn är Niklas Starow, jag är uppväxt i Ö.Deje i hjärtat av Värmland.
Där har vi haft varg sedan urminnes tider och detta i samma skog jag varit ute och lekt i sedan jag lärde mig gå och springa.

Jag tar debatten med dig och vem som helst av varghatarmaffian (svenska jägarförbundet) alla dagar i veckan.

Anonym sa...

Jag kommer också från värmland och har lekt i dom skogar där vargen finns och det har aldrig någonsin varit ett problem. Jag har dessutom haft turen att få se en varg i det fria och rädsla för detta djur infann sig inte ens vid detta tillfälle eftersom den flyr snabbt. Det enda detta handlar om är att vargarna sägs äta upp dom älgar som alla jägare så gärna vill skjuta. När jag har pratat med jägare så säger dom, efter 7 dagars jakt, att vi har inte fått vår kvot ännu. Nä, just det... det finns en anledning till detta. Älgarna går kraftigt tillbaka i hela landet och det är inte vargarna som springar tvärs igenom vårt vackra land och dödar dom. Det är våra kääära jägare. Det finns jägare där ute som har full kontroll på det dom gör, det är jag den förste att medge, och det är också dom som får städa upp efter alla övriga "skräp"jägare som finns där ute. Låt vargen och älgarna vara ifred, vi har mat ändå!!!

Ullis

Anonym sa...

Efter några korvar och mackor i jaktpausen så intervjua vem som helst med några Jägermeister innanför västen och du kommer att få det mest märkliga uttalanden.

Winston Smith sa...

Du som skrev den något pikanta kommentaren "oj, oj, vad många storstadspellejönsar som yrvaket sätter sig upp och skall tycka till i vargdebatten. Snälla nån, kan man inte skilja på gran och tall skall man definitivt inte ge sig in i denna debatt utan först förstå de människor som lever i den (varg-)verkligheten.", jag antar att det är kungen du syftar på?

Anonym sa...

När ska dessa jägare börja förstå att dom är de värsta i skogen . Men snart kommer vi väl fram till att det är lika bra att skjuta bort den där älgen med för den är ju farligare än vargen . Har inget trafikvett klampar ut i trafiken som den vill dödar mänskor men va fan de gör inget det är ju ett djur som till och med kungen jagar.Inte heller gör det något att den klampar in i trägårdarna blir full och jagar småbarn för det var ju inte jägarens barn .

Realist sa...

Kungafamiljen är reducerad till medial nickedocka och förväntas i sann svensk anda hålla den altruistiska andan vid liv genom att ägna sig åt biståndslobbying. Ju fler funktionshindrade fotbollspelare i rullstol som gör mål i Victorias namn, desto fler applåder får hon. Prins Carl Filip har inte mycket att sätta emot, eftersom han själv har problem med plugget. Inte heller prinsessan Madeleine, eftersom hon kommer att fortsätta vara underdog så länge hon inte lyckas slå sin äldre syster i marknadsföring och utföra någonting makalöst, typ överleva fyra dagar i Rosengård eller dyka upp i tv-rutan som värd för FN-galan. Kungahuset fungerar därför som en produkt - och som med alla produkter vill vi gärna kontrollera dem. Problemet är att kungen och drottningen är livs levande individer och därför begår samma misstag som alla vi andra: Fortkörning, dåligt språk, ihopblandning av namn på städer, jordgubbstårtor i ansiktet etc. etc. Varför är vi förvånade över att kungen, inte i egenskap av kung, utan som enskild individ, har åsikter om personliga intressen, i detta fallet jakt?

Läs hela resonemanget här:
http://www.anus.com/tribes/snus/archive/2008-10-18/Erkänn_kungens_makt_eller_ge_

ladycobra sa...

Tror inte du är jägare, för då skulle du hålla med Kungen, samt fårägare och renägare.

Läs detta.

http://ladycobra.wordpress.com/2013/11/23/eu-plan-for-sveriges-vargpolitik-jagare-ska-bestraffas-kollektivt/