onsdag, maj 27, 2009

Snabbtåg och forskning viktigare än jordbruksstöd

Marit Paulsen presenterade idag rapporten Framtidsunionen, som visar hur Folkpartiet vill omfördela medel från jordbruksstödet till viktiga områden som klimat och infrastruktur. Erik Ullenhag berättar mera i klippet nedan.

2 kommentarer:

Tharand sa...

Hej Mark!

Jag tycker att folkpartiet har helt rätt linje här. Problemet är bara att samtliga svenska partier vill avskaffa jordbruksstödet - miljöpartiet har t.ex. precis samma politik (avskaffa jordbruksstöd - lägg pengar på t.ex. höghastighetståg istället)

Det är naturligtvis bra att vi alla svenska partier står enade i denna frågan.

Det jag frågar mig är hur folkpartiet ska kunna avskaffa jordbruksstödet inom 5 år? För det har Marit Paulsen nämligen lovat. Det förefaller helt orealistiskt. Marit gick till val på att avskaffa jordbruksstödet förra gången hon valdes in också. Kommer hon att gå till val på det en tredje gång 2014?

Mark Klamberg sa...

Tharand,
Den tid då Marit satt i parlamentet och fram till Lissabonfördraget antas så har europaparlamentet inte infytande över jordbrukspolitiken. Detta förändras med Lissabonfördraget som fp är för men inte miljöpartiet. Med Lissabonfördraget får parlamentet mer makt och det avser Marit att utnyttja.