lördag, augusti 01, 2009

Happy Pride!

Idag var det Prideparad, en stor folkfest. Vi gick i folkpartiets del av tåget. Vår mops Winston var tålig som (nästan) gick hela vägen, det tog två timmar. Jonas Morian från makthavare.se lyckades fånga oss på bild. Happy Pride!

Till Göran Skytte kan jag bara säga, det är väl skönt att fler personer inte längre behöver känna sig "marginaliserade och förföljda". Det är liksom poängen med Pride. Alternativet förskräcker. I SvD kan man läsa att två människor dödades och ett tiotal skadades på nu på kvällen i ett attentat vid en gaybar i Tel Aviv. För två månader sedan var jag i Tel Aviv för att närvara vid ett bröllop. Av en slump ägde Tel Aviv Pride rum samtidigt. Nedan finns en bild från korsningen Frishman-Ben Yehuda som jag tog vid tillfället.

Mycket roligare med Pride än alternativet!

Media
SVT, SvD, DN, Expressen, Aftonbladet

6 kommentarer:

Anonym sa...

Förr hade man freaks på tivoli.Idag går de med i Pride tåget för att bevisa att allt måste vara normalt.Skriv det i din bok doktoranden.

Appaloosa

Kristoffer nolgren sa...

kanske kan bli nästa års slogan... Pride - bättre än bombattentat...

Anonym sa...

men en sak jag kommer aldrig att acceptera av dem, varför måste de marschera halv nakna och uppföra sig så äckligt med sina sexuala luster?
Dem visar inga respekt för oss andra normala människor med barn.
I sina sovrum eller hem kan göra som dem vill men inte på allmänna platser, därför dem väcker ilska hos icke HBT människor.
Organisatörerna borde sätta gränser!

Mark Klamberg sa...

Jag tror inte upprördheten handlar om nakenheten utan om att en del ogillar HBT-personer. Om jag har fel, så kan ju samma personer som är upprörda över Prideparaden protestera mot "vanlig" nakenhet och "normal" sex i vårt samhälle. Det går bra att börja med club Privé vid Roslagstull.

Jag har inga problem med Stockholms gator en gång per år får karnevalstämning och lite nakenhet mot att HBT-personer i vardagen behandlas som alla andra.

För att vara helt ärlig tror jag Prideparaden skulle bli väldigt tråkig och menlös om hela paraden såg ut som folkpartiets del.

Anonym sa...

Vad som ligger bakom händelsen i Tel Aviv kan man bara gissa om. Vänta och se vad man kommer fram till. Inga förhastade...

Mark Klamberg sa...

FHVC,
Självklart ska man utreda vad som hänt i Tel Aviv, men stämningarna mellan gaysamhället och religiösa fundamentalister är väldigt spända i Israel. I samband med Jerusalem Pride 2005 blev tre personer under själva paraden knivhuggna av en religiös fundamentalist. Heder åt Jerusalems polis som skyddade manifestationen och grep knivmannen.