onsdag, augusti 19, 2009

Internetpolitiskt program för Stockholm

Genom Madeleine Sjöstedts blogg och Lotta Edholms blogg kan jag läsa att folkpartiet Stockholm vill utarbeta ett internetpolitiskt program där alla inbjuds att delta genom en wiki. Lotta har även skrivit på Newsmill. Detta är naturligtvis välkommet. Jag skulle gärna vilja ha ett mer omfattande program som även täckte in integritetsfrågor som inte omedelbart har med internet att göra. Jag tänker exempelvis på att kommun- och landstingsägda kollektivtrafikbolag vill samla reseinformation som kan knytas till individer. Vidare bör vi diskutera om lämpligaste åtgärden mot otrygghet på våra skolor nödvändigtvis är kameraövervakning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad anses aulor/matsalar, korridorer och idrottshallar vara när de hyrs ut till utomstående, ex idrottsföreningar, amnesty, politiska partier eller val?

Anses lokalerna som allmänna platser så att lagen om allmän kameraövervakning gäller, eller är det personuppgiftslagen som är tillämplig med dess sämre integritetsskydd?

DI har väl ansett att PUL ska gälla, och att kameraövervakning efter skoltid är mer motiverat än under skoltid. Dvs elever får bättre skydd än personer i partier, föreningar etc.

Dennis Nilsson sa...

Kan man verkligen ta Volkpartiet på allvar när det gäller detta "internetpolitiska program"?

De har redan valt sida, så vem är de försöker lura? Inte mig i alla fall. :-/

Folkpartiet har förlorat all trovärdighet när de blev kapade av brunskjortorna i partiet. Detta med tanke på vad de säger sig vilja göra, och sedan vad de egentligen gör i verkligheten.

Man skall leva som man lär, annars blir man inte trodd.