tisdag, november 03, 2009

Överbelastningsattack mot FRAs hemsida

Frendo skriver att FRAs hemsida har stora problem med sin hemsida på grund av en överbelastningsattack. I skrivande stund ligger hemsidan nere.

Sådana attacker är ett ofog som ska beivras. FRA är inte den enda myndighet eller organisation som blivit drabbad. Det är förmodligen svårt att helt skydda sig mot överbelastningsattacker. Följande bör dock uppmärksammas, Försvarets radioanstalt har förutom signalspaningsverksamheten ett särskilt ansvar för svensk it-säkerhet. Myndigheten ska ha spetskompetens inom området. Ett tungt vägande argument för signalspaning i kabel var just att FRA har ett ansvar för IT-säkerhet och ska bibehålla en sådan förmåga. Den naturliga frågan blir då, är kabelspaning en nödvändighet för att uppnå sådan säkerhet eller handlar det om mindre insatser som var och en måste göra?

Uppdatering. I DN och på FRAs hemsida kan man läsa om händelsen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

En av dom mest effektiva sakerna för att uppnå IT-säkerhet vore väl att göra FRA inoperativa.
Frågan är om vi skall ha demokrati eller inte i det här landet, STASI-enheter eller inte.

Anonym sa...

TT har koll på läget: "Mejl skickas då samtidigt från en mycket stor mängd datorer, vilket får den mottagande hemsidan att bli otillgänglig"

gustav sa...

En ned stängd FRA är en bra FRA, vi borde nästan uppmuntra denna typ av medborgarinitiativ. Folk får ta saken i egna händer ;)

Tor sa...

"Ett tungt vägande argument för signalspaning i kabel var just att FRA har ett ansvar för IT-säkerhet och ska bibehålla en sådan förmåga."

Nja, jag skulle nog vilja påstå att detta var mer av ett halmstrå som FRA-ivrare grep efter. Inget tungt vägande argument alltså.