tisdag, februari 23, 2010

Tyvärr har traditionalisterna segrat i (s)

Flera har konstaterat att oppositionen är oeniga beträffande avdragsrätten för hushållsnära tjänster. Peter Andersson, Robert Noord och Jonas Morian glädjs över att deras partikamrat Mikael Damberg (s) börjat närma sig alliansen i synen på hushållsnära tjänster vilket skulle rädda de tusentals jobb som alliansens politik skapat. Samtidigt har socialdemokraters ekonomiska talesman Thomas Östros avfärdat en kursändring. Därmed ser det ut som traditionalisterna har segrat inom (s) och att tusentals arbeten kommer försvinna vid en rödgrön valseger. Jag ser hellre Maud Olofsson (c) som näringsminister än Lars Ohly (v).

3 kommentarer:

Borgerlig Piratpartist sa...

Glöm inte att miljöpartiet vill behålla detta avdrag. Om MP blir tillräckligt starka kommer de förhoppningsvis att blockera de mest destruktiva återställarna från S/V.

En rödgrön seger kanske trots allt inte blir den stora katastrof man kunde befara.

Och att få straffa Reinfeldt för FRA-lagen, den statliga sexualrepressionen och känslokylan inför de långtidssjuka är värt mycket.

profanum_vulgus sa...

Har det inte blivit fler arbetslösa under borgarnas mandatperiod? Har de alltså skapat flera tusen arbeten och ändå hamnat på minus?

Var det förresten inte samma sak de två senaste gångerna borgarna hade makten?

Mark Klamberg sa...

Nya jobb kan skapas samtidigt som andra försvinner.

Frågan är om några nya jobb överhuvudtaget hade skapats om det hade varit rödgrön politik från 2006 och om de har en politik som skapar fler jobb än vad alliansens politik gör.