tisdag, juni 08, 2010

Alliansnätverket tar nya steg

Igår träffades omkring 35 alliansbloggare på Östermalms föreningsråd. Under våren har det varit mycket diskussion om att de fyra allianspartierna från centralt håll skulle ordna en träff, men när inget hände tog vi aktivister saken i egna händer. Fredrik Antonsson, Seved Monke och Peter Kjaellkvist är några av dem som på olika sätt bidragit till att träffen skulle bli av.

Vi började med att lyssna på Martina Lind som beskrev den politiska bloggkartan som hon tagit fram utifrån Politometerns statistik. Det gav en liknande, men inte identisk bild som twingly presenterat hos Netroots. Moderaterna har enskilt starka bloggar men de är inte särskilt starkt samordnade medan flera folkpartiska och centerpartiska bloggare arbetar mer gemensamt inom respektive parti. Kristdemokraterna har än så länge relativt få bloggar med lysande undantag som exempelvis Peter Soilander.

Medan jag uppfattade att undertecknad och Martina är imponerade av Netroots så var det andra som inte var lika övertygade. Jag vill gärna att alliansen ska ha en gemensam bloggportal som Netroots, men det är osannolikt att en sådan kommer att skapas. Istället kommer Amanda Brihed att hålla i en e-postlista, på samma sätt som redan finns i fp. Det har fungerat bra hittills, även om jag själv brukar knorra över att det blir för svåröverskådligt. Maila Amanda på denna adress om du vill vara med.

Hans Åberg skriver ett intressant referat från mötet då han ifrågasätter fixeringen vid antal länkar när man borde fokusera på hur många som läser en blogg räckvidd. Jag tror båda sakerna hänger ihop och är viktiga, i slutändan handlar det om att skriva om frågor som man själv är intresserad av.

Vi diskuterade även vilka sakfrågor som vi har ett gemensamt intresse av att driva. Det fick mig att vilja skriva om alliansens kanske viktigaste reform, den räddningsplanka som nu erbjuds de människor som under lång tid varit förvisade till sjukskrivning. Nu får de hjälp att återvända till arbetslivet.

Uppdatering. Amanda Brihed spänner bågen högt för det nya nätverket. Fredrik Antonsson har lyckats att fånga mig på bild när jag i samband med mötet ägnade mig åt klottersanering. Annika Beijbom gillade bilden. Mikael Persson hade det trevligt vilket gläder mig. Peter Kjaellkvist söker efter ett namn på nätverket. Mary Jensen tycker att Netroots ska se upp. Per Altenberg berömmer Kulturbloggen. Niki Westerberg skriver på kampanjbloggen att alliansbloggarna äntligen bildat ett nätverk. Victor Zetterman ser nya möjligheter för alliansen att blogga och bilda opinion.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl ändå högerns paroll ensam är stark. Kanske lika bra att inte samarbeta haha

Anonym sa...

Heja heja. ;op

Ordgaller