måndag, augusti 16, 2010

Ropen (s)kalla, butler åt alla!

Med anledning av Jämtins och Batljans DN Debatt kläckte min fru en rolig slogan "Ropen (s)kalla, butler åt alla!". I sak anser jag att det är bra att privata företag erbjuder fler tjänster i Stockholms tunnelbana vilket underlättar i vardagen. Frågan är hur politiker kan underlätta för upptagna småbarnsföräldrar utanför Stockholm. Samtidigt kan vi konstatera att 18 000 nya jobb skapats med Rot och Rut. Socialdemokraterna vill vid en valseger omedelbart avskaffa RUT och efter några år även avskaffa Rot. Om man vill göra det lättare att kombinera familj och karriär vore det bättre att göra dessa avdrag permanenta.

Bloggar
Fredrik Antonsson I Annie Johansson I Mary Jensen I Magnus Andersson I Krister Fahlstedt I Hans Åberg I Peter Soliander

4 kommentarer:

Leffe sa...

Jag gillar också låg skatt på tjänster, men varför framhärdar borgerliga partier och politiker i att det ska vara lägre skatt på de tjänster som godtyckligt defineras som hushållsnära?

Har inte (s) en poäng i att beskattningen borde vara likformig så att det blir samma skatt oavsett om man vill köpa fönstertvätt till sitt hus eller till sin bil?

Varför kan man inte propagera för generella skattesänkningar i stället för riktade sådana. Riktade sänkningar ger ju bara makt till politiker, och målet för en liberal måste väl vara mer makt till enskilda?

Fredrik L sa...

Ja, vad ska man säga...?

Mark Klamberg sa...

Leffe,
Rent principiellt så kan jag hålla med dig. Dock är det väldigt dyrt att sänka skatten rakt över på alla tjänster. Genom ROT och RUT så kan man för en relativt låg eller ingen kostnad i statsbudgeten göra dessa sektorer mer vita.

Anitha Wretling sa...

Nu blir ju jag lite full i skratt :) Vi tänker verkligen lika, hon och jag..
http://anithas.blogg.se/2010/august/ropen-skalla-butler-at-alla.html