torsdag, januari 29, 2009

Intervju i Dagens Juridik om polismetodutredningen

I Dagens Juridik intervjuas jag om polismetodutredningen. Det finns en risk att denna utredning hamnar i skymundan av andra frågor när jag menar att utredningen bör mötas av samma uppmärksamhet som "FRA-lagen" och genomförandet av EG:s direktiv (2006/24/EG) om lagring av trafikuppgifter i svensk rätt. Medan EG-direktivet rör teleoperatörers lagring av trafikuppgifter behandlar polismetodutredningen under vilka omständigheter brottsbekämpande myndigheter kan inhämta sådana uppgifter från teleoperatörerna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte otroligt att svensk kriminalpolitik har gått från förebyggande till efterhandskonstruktioner på bara 20 år?

OlofB sa...

Klamberg - jag ser mönstret av 1984 allt starkare i alla lagar som flyter upp till ytan.

Men det är fortfarande FRA som är den starkast lysande stjärnan på himlen opinions- och folkligt. Jag var med på demonstrationen mot övervakningssamhället i Göteborg 10 januari, och bland ramsorna som skanderades var det "Stoppa F-R-A" som alla ropade med i med styrka. Den "ramsan" uppstod dessutom spontant utan att ens vara med på bladet som delades ut.

Spana gärna in artikeln på stoppafralagen.nu om riksdagssvar.se's arbete hittills, vi skrev på uppmaning av Mikael Nilsson (sitens skapare) ihop en biografi så att säga på arbetet hittills.

Ha det bra och god (?) fortsättning på året!