tisdag, januari 20, 2009

Volymfetischism

Direkt från Sälen. Ordförande för de politiska ungdomsförbunden avslutade rikskonferensen. Genomgående lyfte de fram frågor som inte diskuterats under konferensen, Gaza, flyktingar och visioner. Niklas Wykman (muf) upplevde att alltför många talare fastnat i volymfetischism där diskussionen mer rört antal soldater och förband och mindre vad försvaret ska användas till.

Moderatorn valde att inrikta samtalet på värnpliktsfrågan. Charlie Weimers (kdu) fällde en fyndig kommentar när han kommenterade sin egen värnplikt, "Det är inget jag vill upprepa [publiken håller andan] men inget jag vill ha ogjort [skratt]". Han ansåg att en vilande plikt är en "illusorisk plikt" och det är svårt att aktivera en sådan plikt i händelse av kris. Han vill därför behålla värnpliktslagstiftningen. Frida Johansson Metso (luf) var upprörd över att pliktfrågan behandlats som en uppfostringsfråga för ungdomar. Ida Gabrielsson (ung vänster) betonade den folkliga förankringen som argument för värnplikten. Med hänvisning till Mellanösternkonflikten verkade hon inte tycka det var särskilt allvarligt att man hamnar i fängelse för värnpliktsvägran. Jytte Guteland (ssu) ser det som en svårighet att återinföra plikt i tider av kris om det en gång avskaffats. Hon ser också en risk att fel personer söker sig till det militära.

Konferensen är nu avslutad och därmed mitt bloggande från Sälen.

1 kommentar:

Unknown sa...

Baffat Ordning & Reda I Statsfinanserna, då ju ledighetsuttaget minskar. Från det ena till det andra:

Har nån läst DNs ledarpredikan för dagen? Där får man veta hut. Det är allas vårt ansvar, minsann. Vi måste! vi måste! vi SKA klara av det! Vem fan har råd att äta dyrt om det kan undvikas? Jo DN-redaktionens bortskämde moraltönt. Och vem är det? Nåvot så dumt kan bara ha författats av Mats Bergstrand!
....

Hela internätets nätets kinkykliberala trumpetsvamp nr 1, lille stjärtelÄrtabÖlÖgen *pffFFFFfft* Blogge Bloggeloggeliten (som inte tål skämt), har i yttrandelöshetens namn lagt sig till med den Politiska Korrektheten att stryka Peter Ingestads inlägg, varför sensationslystna läsare hänvisas till:

http://luzgannon.blogspot.com/

,

där fortsatt hatkampanj mot ifrågavarande porrvrak samtidigt aviseras härmed. Bonuspoesi:

En en samvetsfull Führer von Essen,
han tyckte, att sist kommer Fressen.
Jawohl, låt oss baka
moralen till kaka
för vidare spisning i pressen.

+

En badande herre i Flaten,
(som hjärtligt avskydde staten),
han sa: "Man kan flyta
rätt bra på sin yta
om blott man ej sparar på maten."

+

Moralguvernören i Dallas,
där folket är vant att befallas
(och skita i det),
han sa: "Låt oss be
till Gud, ty vårt ansvar är allas."

Arkivkopia sparad. Hoppa & skit, blOgge. Du = bortgjord nu.