söndag, maj 24, 2009

Antidemokrater attackerade valarbetare

I DN kan man läsa att antidemokrater knutna till det s k Nätverket mot Rasism attackerat en folkpartistisk valarbetare. Fredrik Malm var på plats kort före händelsen och på hans blogg kan man läsa mera. Per Altenberg lyfter fram den demonisering av folkpartiet som finns i vissa vänsterkretsar där partiet utmålas som fascistiskt. Själv delade jag idag ut flygblad på Östermalmstorg där jag inför två medborgare fick förklara värdet av att Sverige har en generös flyktingpolitik och att våra nya medborgare ska ses som en tillgång för det svenska samhället. Den extrema vänstern ger antirasismen ett dåligt namn.

Nu vill jag inte dra alla inom vänstern över en kam, den är ju som Daniel Scythe påpekar inte homogen. För de som är intresserade av min omsorg över vänsteraktivisteters rättigheter, så kan man läsa mer i ett tidigare inlägg.

Bloggar
Ankersjö, Peace, Love and Capitalism, Maria Byström, Svansbo, Oscar Fredriksson

6 kommentarer:

Ture sa...

Detta är fullständigt exempellöst och vad som är ännu värre är att Vänsterpartiets studentorganisation "Vänsterns Studentförbund" står bakom "Nätverket mot rasism" en organsation som nu tydligt visat en fruktansvärt antidemokratisk attityd. Helt klart är att kommunistledare Ohly inte kan fritas från ansvar för detta.

Nicklas Eriksson sa...

Men ärligt, kan någon av er liberalbloggare lägga fram bevis för att någon enda människa knuten till NMR har med detta att skaffa elelr ska ni spinna vidare på "sanningar" från DN och en som inte ens var där när det hände hela kvällen?

Anonym sa...

Nej, det är väl bara ett "sammanträffande" som alltid annars...

Mark Klamberg sa...

Nicklas,
Jan Jönsson, som jag känner mycket väl, är intervjuad i DNs artikel och utgör grunden för deras rapportering. Om NMR tar avstånd från vandalisering av folkpartiets affischer och fördömer misshandeln av folkpartiets valarbetare så går det alldeles utmärkt för nätverket att meddela detta på sin hemsida. I kommentar på nätverket hemsidan förmår man inte göra detta utan det är bara glidningar.

Anonym sa...

Nätverket hade demonstration i Skärholmen samtidigt. De hade sina banderoller i ena handen och rev ner affischer och kastade färg med andra handen. Det var helt uppenbart att NMR arrangerade ett möte i Skärholmen för att första borgerliga partiers valaffischer och överfalla eventuella borgare som försökte freda sina affisher.

profanum_vulgus sa...

Jag tycker att det är intressant främst av två skäl:

1. "Antifascisterna" har börjat våga sig på riksdagspartierna. Det är konsekvent av dem. Ska man idka våld mot meningsmotståndare borde man börja med de som verkligen har makt.

2. Helt plöstligt börjar företrädare för riksdagspartierna skrika om "antidemokrater". Det var inte så mycket prat om det så länge våldet drabbade grupper utanför riksdagen.
Inte ens när POLISEN stoppar möten och demonstrationer så har man pratat om hur det påverkar demokratin. Undrar hur det hade låtit om polisen hade stoppat FP:s möte med hänvisning till oordning på platsen orsakad av motdemonstranter.
Vissa är tydligen mer jämlika än andra.